Udgifter ved at flytte hjemmefra

Er du ved at være klar til at tage rykket ud i den store vide verden? Føler du dig godt forberedt på hvad det reelt set koster at flytte hjemmefra. Hvis du gør, så er denne artikel ikke for dig, men for de af jer som ikke har den fjerneste idé hvad der er af løbende udgifter når du skal ud og have dit eget. Vi går kun igennem de posteringer som ikke nødvendigvis er livsnødvendige, men som nogen ikke vil kunne undvære.

Tv pakken

Har du været vant til at kaste dig ind på sofaen og stene lidt ligegyldig tv efter skole/arbejde? Denne luksus kan det godt tænkes at du må undvære, i hvert fald hvis du er på SU og bor i et dyrere område. En typisk tv pakke koster nemlig i omegnen af 200 kr. og opefter hver måned, alt efter hvor stor en pakke du vælger. Hvis man reelt set tænker over hvor meget man vil komme til at bruge det, vil det garanteret virke som en forholdsvis ligegyldig post, som sikkert kunne bruges bedre på andre ting. Overvej kraftigt om en tv pakke er noget du behøver! Der findes mange forskellige sider med sammenligning af forskellige tv pakker.

Mobilabonnementet

Har dine forældre stået for at betale dit mobilabonnement? Du aner slet ikke hvad sådan noget koster, men har været helt vildt glad for dine 10gb data og fri tale + sms. Jeg må desværre skuffe dig og sige at et sådan abonnement typisk koster tæt på 200 kr. hver måned, hvilket for langt de fleste unge mennesker er alt for meget at betale. Du kan dog heldigvis sagtens nøjes med mindre. Hos fx CBB kan du fået ok mobilabonnement til omkring 79 kr. pr. måned, hvilket er noget mere overskueligt.

Forsikringerne

Ja, du skal være forsikret. Ikke noget at diskutere på dette punkt. Det er selvfølgelig en post der føles lidt træls at betale til, for du er jo overbevist om at der ikke sker noget. Den risiko er desværre en alt for mange unge løber og der findes desværre en del skrækhistorier om hvor galt det kan gå, hvis man ikke er forsikret.

Der er masser af andre poster på dine forældres budget som du ikke selv behøver at tage stilling til, men disse 3 er i hvert fald noget som langt de fleste har et behov for.