Færre medlemmer i din a-kasse i løbet af det seneste år

Nu hvor finanskrisen lige har været på sit højeste, og kun så småt er i bedring og arbejdsløsheden stadig er relativt høj, især blandt unge og nyuddannede, skulle man selvfølgelig tro at folk skyndte sig at blive medlem af en a-kasse.

Sådan hænger det dog ikke sammen. På blot et år har arbejdsløshedskasserne mistet omkring titusinde medlemmer, der vælger at stå på egne ben, hvis en fyreseddel skulle komme dem i hænde. Det viser sig faktisk at ca. tredive procent af alle arbejdere fravælger a-kasse og dermed ikke har nogen økonomisk støtte, hvis de skulle gå hen og miste deres job.

Hvorfor det hænger sådan sammen er meget uvist. De forskere, der har lavet undersøgelsen er også overraskede. For som sagt bør man i disse tider ikke være i tvivl om, hvor vigtig det er at melde sig end i en arbejdsløshedskasse. Det kan ske for enhver, måske med undtagelse af chefen, at der havner en fyreseddel på deres bord, for indtil videre er det stadig arbejdsgivers marked.

De fleste ved, at en a-kasse sikrer sine medlemmer økonomisk, hvis de skulle blive arbejdsløse. Så hvad de tredive procent af lønmodtagerne, der ikke har meldt sig ind i en, eller de titusinde, der har meldt sig ud har tænkt sig at gøre, hvis de bliver fyret, er et godt spørgsmål. Det er svært at forstå at mange vil undvære at være en del af a-kasse, da man kan trække den månedlige udgift fra i skat. Der er ingen her i livet der er 100% sikker på at de altid vil have deres nuværende job. Uanset hvilken branche du er i, vil du kunne finde en der varetager dine interesser. Se blot denne liste over alle a-kasser i Danmark. Der er i hvert fald noget at vælge imellem også i forhold til prisen. Så hvad er din undskyldning for ikke at være medlem af en a-kasse?